Om te beginnen

Hallo vreemdeling, welkom op J/K Blikopener.

Wie weet ben je mijn eerste spontane lezer. Of misschien ben je de miljoenste die benieuwd is waar het allemaal mee begon. De kans bestaat dat ik straks al vele posts gemaakt hebt zonder een enkele lezer. Maar dat mag denk ik niet uit maken.

[Edit: Grapje, het maakte me later toch meer uit. Ik was zowaar blij met wat ik schreef en was erg benieuwd naar andermans blik op mijn verhalen. Ik ben mijn blog dus toch maar gaan delen.]

Ik wil hier graag van mij af schrijven. En ik wil dat het niet zomaar verdwijnt of onbenut blijft. Ik merk namelijk dat het schrijven mij helpt om mijn gedachten op een rijtje te krijgen. Maar ik geloof ook dat ik niet de enige ben die zijn gedachten op een rijtje probeert te krijgen. En wie weet wil jij het daarom juist lezen.

Mijn eerste gedachte bij deze: Alleen zijn is niet goed voor je. Vul zelf maar in hoe… Nu denk ik bijvoorbeeld aan het idee, dat je dingen alleen zou moeten kunnen bedenken of zelfs oplossen. Vaak heb je net even een zetje nodig, of inspiratie, een referentie, een nieuw inzicht. Daarom wil ik het uitschrijven van mijn ideeën niet voor mijzelf houden. Dit is mijn stap naar jou voor openheid. Een blikopener dus zegmaar…

Voor je verwachtingen, ik ben geen filosoof, agnost of theoloog. Hier zal je vooral lezen dat ik met vragen loop en vervolgens opzoek ga naar een antwoord. En wie weet vind ik het antwoord niet eens en laat ik de keuze aan jou.

Om het logisch te houden dacht ik aan de volgende thema’s:

  • Eeuwigheidszaken (over geloven)
  • Nieuwsreactie (omgaan met actualiteit)
  • Identiteit (wat we zijn en doen)
  • Random (omdat vast nog veel daarbuiten valt)

Dus, ik ben getrouwd, jonge vader van 2 jongens, geloof dat Jezus de waarheid vertelt en deel hier mijn verhaal. En ik nodig je vooral uit om te reageren, gooi de boel open en deel mee!

Groetjes!

Een gedachte over “Om te beginnen

Reageer op deze blikopener!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.