Kort: Luisteren naar een vreemdeling

Ken je zo’n vage christen die ineens zegt:”volgens mij moeten we nu bidden.” Terwijl je net gewoon aan het oefenen was met de band? Of je krijgt zelf het ‘idee’ dat je iets moet zeggen tegen een ander. Het zijn de momenten waarop je twijfelt wat het boeit. Want het klinkt gek om te doen en wat is het nut?

Denk dan aan Johannes 21:1-6. Na een nacht dobberen op het meer, zonder enige vis te vangen, komt er een idee van een vaag persoon aan het land. Deze vreemdeling zegt dat het visnet aan de rechterkant van het schip moet hangen. Ik zou dan dus exact denken: wat boeit het, het is gek! Maar de discipelen luisterden wel en vingen spontaan een mega vangst. En niet omdat daar toevallig wel vis zwom, maar omdat de vreemdeling Jezus was die sprak.

Nogmaals, herken je die vage christen of dat gekke idee? Luister er maar gewoon naar. Want wie weet is het Jezus die spreekt.

Simon Petrus, Tomas Didymus, Natanaël uit Kana in Galilea, de twee zonen van Zebedeüs en nog twee van Jezus’ leerlingen waren bij elkaar. Simon Petrus zei tegen hen: “Ik ga vissen.” Ze antwoordden: “We gaan met je mee.” Ze vertrokken met de boot, maar die hele nacht vingen ze niets. Toen het ochtend werd, stond Jezus aan de kant van het water. Maar de leerlingen herkenden Hem niet. Jezus zei tegen hen: “Kinderen, hebben jullie ook vis te eten bij je brood?” Ze antwoordden Hem: “Nee.” Toen zei Hij tegen hen: “Gooi het visnet aan de rechterkant van de boot in het water. Dan zullen jullie vis vangen.” Ze deden wat Hij zei. Nu vingen ze zóveel vis, dat ze het visnet niet meer konden binnenhalen.

JOHANNES 21:2‭-‬6 BasisBijbel

Dit was mijn blikopener. En waar raakt dit jouw verhaal? Reageer hieronder!

2 gedachtes over “Kort: Luisteren naar een vreemdeling

  1. Hallo J/K… leuk om je hier te treffen… ik klikte net even in en zag je blog staan.

    Mooi stukje heb je geschreven… zo op deze manier had ik het nog nooit zo bekeken. Het is inderdaad waar… de discipelen herkenden Jezus niet… en toch luisterde ze naar de ‘vreemdeling’.
    En gooide ze het net aan de andere kant van het scheepje.

    Leuk om zulke kleine momenten die je ineens opvallen in de Bijbel… zo te delen met elkaar.

    Succes J/K met je blog… en Vaders zegen om jullie heen, en hartelijke groet van mij, Esther.

Reageer op deze blikopener!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.