10 / Lees dit en vergeet maar

Ik hoop zelf toch iedere zondag naar de kerk te kunnen gaan. En het meekrijgen van een stevig portie geestelijke toerusting is dan zeer gewenst. Maar niet alleen op de zondagen ontvang ik deze toerusting. Nee de BijbelApp stuurt netjes iedere dag een vers die ik ter harte mag nemen voor die dag. Samen met de les van de zondag dan. En dan uiteraard ook die prachtige dienst van de Opwekking conferentie! Die les mocht ik zelfs voor het hele jaar meenemen. Net zoals ik ook op dat ene kamp een openbaring had. Of met dat Youtube filmpje. Of toen tijdens de koffie, toen een broeder mij een hart onder de riem stak. Ze waren prachtig… en ik ben het vergeten, oeps!

Soms kan ik mij er ineens voor schamen. Dan vraag ik mijzelf af wat er dan wél nodig is om eindelijk eens iets te veranderen. Want elk van bovenstaande momenten zou zich kunnen kwalificeren als een life changing moment. En op dat moment hebben ze ook werkelijk zo gevoeld! Maar na ongeveer een dag, tot een week of maximaal 2 weken, vergeet ik het gewoon. De routine van iedere dag neemt zijn plek weer in, de standaard vragen die ik had komen terug, de probleempjes en de pleziertjes. Maar waar is dan dat geweldige, levensveranderende moment gebleven?

Herken je dit? Nou, maak je geen zorgen. Want je bent namelijk stiekem al iets van richting veranderd. Een kleine gebeurtenis heeft je wellicht een klein duwtje gegeven, terwijl je dezelfde richting op bleef gaan. Maar al wel op een nieuwe weg! En een grote gebeurtenis kan je zelfs van richting doen veranderen. En zo loopt je leven in een lijn die constant verspringt en die zijn richting zoekt. Soms met een duwtje of soms door een harde afslag.

Moet je dan van iedere sprong, afslag en draai nog weten waarom die was? Dat zou behoorlijk vermoeiend zijn! Het is als eerste belangrijk dat je weet waardoor jij je laat sturen. Waardoor laat jij je eigenlijk opzij duwen en tegen wie kijk jij bijvoorbeeld op zodat je die richting kiest? Want hierdoor trek jij jouw lijn. Maar het zetten van deze lijn is dan vaak een traag proces met vele stappen. Maak je dan geen zorgen als je niet meer weet waar het vorige maand op zondag over ging. Want misschien ben je toen wel mooi van richting veranderd. Als je dan vergeten bent wat jou dan gestuurd heeft, betekend het niet dat je niet gestuurd bent! Probeer dus niet halsstarrig iedere les te memoriseren. Maar nog meer, voel je vooral niet dom als je iets vergeten bent met de angst dat je een levensles weggegooid hebt.

Ik zal maar wel alvast mijn eigen commentaar er aan toevoegen. Want ik ben juist al een jaar bezig met te ontdekken waarom ik nou sta waar ik nu sta. Ik heb mij laten sturen zonder er van bewust te zijn wat mijn richting bepaalde. En nu vind ik mijn plek langzaam terug. Maar man, ik had nooit gedacht dat ik deze weg zou lopen! Mijn schoonmoeder heeft zo’n gebedsboekje die ze dan wel eens terug leest. Dat werkt voor haar soms zo verhelderend, dat ik ook wel eens een gebedsboekje had willen hebben van mijn laatste jaren. Het had mij kunnen helpen om weer te herinneren waarom ik een sprong nam, een afslag pakte of duwtje kreeg een andere richting op.

Dus ja, soms kan het verhelderend zijn om te weten waar je vandaan komt. En het is ook mooi om uit dankbaarheid te herinneren wanneer God je geleid heeft. Maar onderschat niet het effect van dat bijbelversje van de dag uit je BijbelApp en vergeet gerust die preek van Opwekking. Loop in ieder geval in jouw lijn naar het juiste doel. En dat doel moge duidelijk zijn… Toch?

God ja. (voor de zekerheid he)

3 gedachtes over “10 / Lees dit en vergeet maar

  1. Ja ja die schoonmoeder met haar gebedsboekjes….je raakt opnieuw verwondert, je maakt die gave momenten gewoon weer opnieuw mee , gratis . Opnieuw inspirerend en bemoedigend Dat is ook wat God Zelf ons aanreikt als heel verrijkend:: ” blijf Mijn grote daden herdenken ” 🙂

    1. Goeie! Ja mijn blikopeners zijn ook zo’n combi van gedachtes uitschrijven én zorgen dat ik ze niet meer kwijt raak/vergeet.
      Groetjes!

Reageer op deze blikopener!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.