Kort: Niks is raak zonder doel

Een voetbal coach heeft niks te vertellen als ik op een ijsbaan sta. Natuurlijk zal ik wel wat sport principes herkennen. Maar verder heb ik als schaatser totaal een ander doel. Ook al heet je meneertje Sneijder van Persie.

Maar wat als God jou niet meer raakt met wat Hij vertelt… Check dan eerst even of je nog wel het zelfde Doel hebt. 

Nu zoʼn grote menigte van getuigen ons ziet en aanmoedigt, moeten wij alles afleggen wat ons hindert en ons bevrijden van de zonde die zich aan ons vastklemt. Wij moeten de wedstrijd voltooien die voor ons ligt, zonder op te geven. Daarbij moeten wij blijven kijken naar Jezus, die ons de weg wijst. Hij is het doel van ons geloof. Hij kon Zich aan het kruis laten slaan en de schande negeren, omdat Hij wist welke blijdschap Hem te wachten stond. En nu zit Hij aan de rechterzijde van de troon van God.

Hebreeën 12:1‭-‬2 HTB

Vanavond mocht ik, met mijn kerk kring groepje thuis, weer geïnspireerd en bemoedigd worden. Bedankt!

3 gedachtes over “Kort: Niks is raak zonder doel

 1. Hallo J/K… dit is een mooi nadenkertje…
  Geweldige tekst… uit Hebr.
  En fijn, dat je bemoedigd wordt door jullie kring groepje… Wij hebben het zo nodig… als gelovigen in Christus, elkaar aansporen en bemoedigen.

  Hartelijke groet, Esther.

 2. Ik lees sinds kort jouw blogs, de zaken die je beschrijft zijn heerlijk herkenbaar en tegelijk verhelderend. Laatst mocht ik met ons kerk kring groepje een avond houden over deze tekst.

  Hierbij was de aanleiding mijn worsteling om ondanks alle afleidingen (werk/huis/vrienden/etc) toch gefocust te zijn/blijven op Jezus.

  Ik ben de avond begonnen met het toepasselijke nummer Fix My Eyes van Kings Kaleidoscope (ik weet niet wat je muzieksmaak is, maar check it uit!)

  1. Hey Bart, nog bedankt voor je reactie! Wat leuk om te horen dat je de blogs leest. Ik had je nummer geluisterd hoor, goeie tip. Groetjes!

Reageer op deze blikopener!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.